Protialergijski pingvinček

Na zalogi

Pripomoček za lajšanje alergijskih reakcij pri senenem nahodu (alergija na cvetni prah), preobčutljivosti na pršico, vnetjih sinusov, zamašenem nosu, otečeni nosni sluznici itd.

Primeren za odrasle in otroke.

Količina:
 


59,90 €

Pripomoček za lajšanje težav pri kroničnih in akutnih vnetjih sinusov in nosne sluznice (rinitis) ter alergijskih reakcij, ki povzročajo izcedek iz nosu, neprijetno draženje v nosu, kihanje, oteženo dihanje skozi nos itd.


Primeren za odrasle in otroke (priložena sta dva nosna vstavka različne velikosti).


Učinek se v povprečju pokaže že po dveh tednih redne uporabe.


Uporaba pripomočka je priporočljiva tako iz vidika lajšanja trenutnega stanja, kakor tudi v smislu preventive pred:

- glavoboli,

- vnetji sinusov,

- nastankom polipov in

- razvoja bronhialne astme.


Naštete bolezni se pogosto pojavijo kot posledica dolgotrajnega senenega nahoda in alergije na pršico. Prav tako so pri astmatikih, ki istočasno trpijo zaradi naštetih alergij, napadi astme precej pogostejši in bolj intenzivni, če se alergijskih reakcij ustrezno ne zdravi (glej Viri spodaj).


Protialergijski pingvinček izkorišča znanstveno preverjen učinek fototerapije z rdečo in IR svetlobo na nosno sluznico na biokemičnem, celičnem in funkcionalnem nivoju.


Prednost protialergijskega pingvinčka v primerjavi s sorodnimi izdelki je v višji učinkovitosti, saj poleg rdeče svetlobe oddaja valovanje v infrardečem spektru, ki doseže globje plasti nosne sluznice.


Pripomoček je klinično testiran, pozitivne učinke fototerapije pa potrjujejo številne znanstvene raziskave (glej Viri).Način uporabe

  • Nosni vstavek navlažimo in potisnemo v nosnici
  • Napravo vklopimo s pritiskom na želen gumb (glede na moč delovanja)
  • Počakamo 3 minute, dokler se naprava ne izklopi
  • Vstavek izvečemo iz nosu in ga očistimo
  • Postopek izvedemo 2-3 krat na dan

Tehnične specifikacije

Valovna dolžina svetlobe:652 & 940 nm
Svetlobna moč / nosnico:

5.3 mW običajnem načinu

7.9 mW v intenzivnem načinu

Trajanje terapije (samodejni izklop):3 minute
Tip baterije:AAA, 2 kosa
Dolžina priloženih nosnih vstavkov:

3 cm (za odrasle)

2,3 cm (za otroke)

Dimenzije:9,5 × 7,8 × 3,4 cm
Teža:61,6 g (brez baterij)
Garancija:12 mesecev
Viri

  • ARIA - (Allergic Rhinitis and its Impact on Asthma)
  • Alergije – ali je seneni nahod nevaren za naše zdravje?
  • Koreck A et al, “Effects of intranasal phototherapy on nasal mucosa in patients with allergic rhinitis”, J Photochem Photobiol B. 2007 Dec 14; 89(2-3): 163-9.
  • S. Hili, B. Wong, B. Fu, and M. Oyarzabal, "Endonasal phototherapy for the treatment of allergic rhinitis/hayfever," Clinical Otolaryngology 36, 589-591 (2011).
  • Lumie - seznam povzetkov znanstvenih raziskav na temo fototerapije za lajšanje alergijskih reakcij
MNENJA UPORABNIKOV


Težave z alergijami na pršico in senenim nahodom me spremljajo že od otroštva. Zaradi omenjenih alergij sem poleg solzenja in ostalih neprijetnostih imel težave z dihanjem skozi nos, saj ob alergijskih reakcijah nosna sluznica oteče in zmanjša prehodnost nosnih kanalov. Preizkusil sem vrsto zdravil, od tablet do pršil, a brez pravega učinka. Pred kratkim mi je zdravnik svetoval, naj poskusim s t.i. infrardečo fototerapijo, ki se v svetu vedno bolj uveljavlja. Pobrskal sem po spletu in naročil pingvinčka. Že po slabih dveh tednih se mi je stanje občutno izboljšalo. Poleg glavnega učinka, ki ga ima segrevanje sluznice z IR svetlobo, imam občutek da mi nosni vstavek vsaj za nekaj časa razširi nosne kanale, tako da lahko po kratki terapiji skozi nos na polno zadiham.

Vsekakor priporočam vsem, ki jih mučijo težave z alergijami in oteženim dihanjem skozi nos.

Branko C.

moji hčerki, ki ima seneni nahod in nečakinji z alergijo na pršico najbolj pomaga protialergijski pingvinček, ki sem ga naročila preko spleta. Mogoče lahko s tem poskusiš. Lp,

Martina (mnenje na forumu)

košarica  

izdelek (prazno)
Darilna embalaža